Festival Band 2018

De jaarlijks ‘terugkerende’ Festival Band is een beetje onze zelfgemaakte pizza. We kiezen de beste ingrediënten (artiesten) waarmee we een overheerlijke eigen creatie maken. Sommigen ken je van eerdere edities, maar vaak voegen we weer nieuwe smaken toe.
Geen Italiaanse toevoegingen in de creatie van dit jaar, maar met producten uit Australië, Frankrijk, Groot-Britannië en Nederland kun je ook een heerlijke pizzatraktatie maken. Onze ingrediënten staat op deze pagina.

De Festival Band treedt op op deze momenten:

Jerome ‘fruit di mer’ Etcheberry (FRA)

In zijn woonplaats Parijs trompetteert deze, aan de zoute oevers van het Bassin d’Arcachon geboren, Fransman in diverse bands wat hij zelfs al in enkele filmproducties deed . Jazzmuziek speelt hij voor de kost, maar met een trompet in zijn hand is hij een gelukkig man.

(info: www.facebook.com/etchebear).

James ‘Cajun-trio’ Evans (GB)

Als inwoner van New Orleans, de plaats die naast jazzmuziek ook vele gerechten kent met de bekende ingrediëntcombi selderij, ui en paprika, zorgt deze saxofonist en klarinetspeler voor het beste (muzikale) waar uit The Big Easy.

(info: www.jamesevansjazz.com)

Richard ‘worstenbroodje’ Frijters (NL)

Af en toe moet je out of the box durven denken in je ingrediëntkeuze. Deze Bredase bassist begon ooit als Gypsy Jazz-muzikant, maar heeft zijn sporen reeds ruimschoots verdient door de vele bijzondere en bekende muzikanten die hij sindsdien heeft mogen begeleiden.

(info: www.richardfrijters.nl)

Bas ‘droge worst’ de Jager (NL)

Deze Friese drummer, de drijvende kracht achter The Boomerangs Band, neemt het leven niet al te serieus. Desondanks won hij ooit al de Phillip Morris Jazz Award op het Montreux Jazzfestival en begeleidde hij in de jaren tachtig tenorsaxofonist Sam Lee op het North Sea Jazzfestival.

Harry ‘oude kaas’ Kanters (NL)

Het is meer dan veertig jaar geleden dat deze Brabander voor het eerst zijn opwachting maakte op het jazzfestival van Breda. Dat is bijna net zo lang geleden als ons festival is opgericht, wat de muzikant tot de oude kaas van de Festival Band maakt. Hoe ouder, hoe beter.

(info: www.harrykanters.wixsite.com/harrykanters)

Hans ‘haring’ Mantel (NL)

Het Enkhuizer smaakje in deze internationale pizzacreatie. Deze inwoner van de Haringstad kennen we onder meer van zijn banjowerk bij The Revivalists.

Lucian ‘ratatouille’ McGuiness (AUS)

Deze, in Berlijn gestationeerde Australische trombonist, is een muzikale duizendpoot. Met zijn kenmerkende en stijlvolle moustache, zorgt hij voor een haast Franse bite in de band.

(info: www.grandmoustache.com)