Enkhuizen, 20-3-2020

Beste Jazz-liefhebbers, muzikanten, sponsoren, horeca-ondernemers, mediapartners, leveranciers, gemeente, donateurs en met nadruk de ruim 100 vrijwilligers die ieder jaar het Jazz Festival Enkhuizen mogelijk maken.
Door de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus heeft het bestuur van het Jazz Festival Enkhuizen besloten om het Jazzfestival van 4 t/m 7 juni 2020 niet door te laten gaan.

We vinden het in de eerste plaats onze verantwoordelijkheid om rekening te houden met de gezondheid van de vele vrijwilligers die in deze periode regelmatig bij elkaar komen in de voorbereiding van ons festival.
Door de onzekerheid over de duur van deze situatie kunnen wij niet inschatten wat dit begin juni voor onze (internationale) bezoekers en muzikanten gaat betekenen.
Tot slot waken wij voor onze continuïteit omdat de overheidsmaatregelen een flinke economische weerslag zullen hebben.

Meerdere scenario’s zoals het afwachten van de ontwikkelingen, verkleinen en verplaatsen naar later dit jaar zijn door het bestuur afgewogen. Alle belangen afwegend is een jaar overslaan de beste optie.

De komende week gaan wij alle directbetrokkenen en belanghebbenden persoonlijk (telefonisch of via e-mail) benaderen.
Mocht dit bericht in de tussentijd vragen oproepen dan zullen wij zoveel mogelijk informatie delen via onze speciale pagina op onze website. Ook kunt u uw vragen stellen via het mailadres corona@jazzfestivalenkhuizen.nl.

Wij willen alle betrokkenen die al zoveel energie in de voorbereiding van deze editie hebben gestoken enorm bedanken voor hun hulp en vertrouwen. Dit besluit geeft ieder de mogelijkheid om de komende periode te concentreren op wat echt belangrijk is: de gezondheid van u en uw omgeving. Daarna gaan we ons weer voor 200% inzetten om het festival van volgend jaar een groot succes te maken. Zet deze alvast maar in uw agenda: 3 t/m 6 juni 2021.

Namens het bestuur van het Jazz Festival Enkhuizen,

Arjen Visser
Voorzitter

Heeft u kaarten via onze webshop gekocht?
Dan krijgt u persoonlijk bericht.

Bent u sponsor van het Jazz Festival?
Dan krijgt u persoonlijk bericht.