Enkhuyzer Jazznight

21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
01:00
De Nieuwe Doelen
De Nieuwe Doelen
Festival Band
21:00 - 21:45

The Festival Band 2019:
Frederik van den Berghe (BEL)
Dave Blenkhorn (AUS)
Jean van Lint (BEL)
Jean-Baptiste Franc (FRA)
Chris Tanner (AUS)
Coos Zwagerman (NED)

Adrian Cox Quartet
22:00 - 22:45
Traditional Jazz

De verhuizing van de, in Enkhuizen niet onbekende bandleider Jim McIntosh naar Duitsland, betekende niet het einde van de Jazzaholics. Daarvoor hebben ze veel teveel plezier met hun optredens, wat ze ook uitstralen. In de persoon van de jonge Brit Julyan Aldridge vonden zij een meer dan waardige vervanger.
Baby Jools, zijn meer bekende alter ego, is een belangrijke naam in de nieuwe beweging van de old school New Orleans Jazz. De drummer speelde niet alleen met McIntosh maar ook met de, helaas begin dit jaar overleden legende Max Collie.
De rest van de Jazzaholics luistert naar gevestigde namen als Denny Ilett, John Maddocks, Mike Owen, Brian Mellor en Jim Swinnerton. Zij zetten de komende jubileumeditie zowel vanaf het podium als daarbuiten Enkhuizen op stelten.

Second Line JazzBand
23:15 - 00:00
Traditional Jazz

Deze internationale topact uit Zweden luisterde vijf jaar geleden ook al de robijnen editie van het Enkhuizer Jazzfestival op met diverse optredens. Een lustrum later zijn ze terug als slotact tijdens de grand opening van het Enkhuizer jazzfestival, de Enkhuyzer Anniversary Jazznight.
Dankzij de trouwe bandleden, twee leden zijn de band sinds de start in 1989 trouw gebleven en de laatste wijziging in de huidige samenstelling heeft alweer elf jaar geleden plaatsgevonden, is een topavond verzekerd. Want ondanks dat de band als derde het podium betreedt en het woord ‘second’ de bandnaam siert, is dit gewoon een eersteklas topband!

Oriental Jazzband (in foyer)
00:15 - 01:00
Traditional Jazz/Swing

Ben je klaar voor een ‘rokerige’ Roaring Twenties-revival? De groove van deze Roots Jazz-formatie is zo vet, dat ze als dansband vaak zijn uitgenodigd bij Swing en Lindy Hop-feesten.

Ze zijn jeugdig, energiek, swingend en maken er een feest van. En dat laatst komt goed uit, want naast ons 45-jarig jubileum, viert ook de band zelf dit jaar een jubileum. Het feest barst los op vrijdagavond, als de vijfjarige formatie in actie komt in de knusse foyer van De Nieuwe Doelen.

Wedden dat je nog niet naar huis wilt als zij klaar zijn!