De Nieuwe Doelen
De Drommedaris (Enza Zaden Zaal)
Het Station (Enkhuizen)
Herberg De Compagnie
Café Dijk 82
De Drommedaris
Brouwerij De Werf
Café Bok
21:00
22:00
23:00
00:00
Festival Band
21:30 - 01:00

De Festival Band 2019 bestaat uit:
Frederik van den Berghe (BEL)
Dave Blenkhorn (AUS)
Ole ‘Fessor’ Lindgreen (DEN)
Jean van Lint (BEL)
Jean-Baptiste Franc (FRA)
Chris Tanner (AUS)
Coos Zwagerman (NL)

Voor meer informatie over de 2019 Festival Band, klik hier.

Freetime Old Dixie Jassband
21:30 - 01:00
Traditional Jazz

Een warming-up is voor sporters die ouder worden steeds noodzakelijker. Het is echter ook een traditie die de Freetime Old Dixie Jassband onlangs pas gestart is, juist op het moment dat de 48-jarige band een verjongingskuur aan het ondergaan is.

De dertigers Pieter de Wit en Harm Hillegers hebben de laatste jaren de band versterkt. Zij waren nog niet geboren toen hun mede-bandleden Rob Vlam en (de broers) Piet en Jaap de Wit de band in 1971 oprichtten.

Sinds enkele jaren blazen, slaan en tokkelen zij op zaterdagochtend de eerste jazzmuziek de ontwaakte Haringstad in. Het wordt een lange dag voor de ruithemden, die op zaterdagavond in de Drom eindigen. Een mooiere samensmelting van twee Enkhuizer begrippen ga je niet vinden.

DJ’s & Kirsten Wessing
21:30 - 01:00
Electronic Jazz

Prettig voor het oog en een genot voor het oor. Die beschrijving past bij saxofoniste Kirsten Wessing, die dit jaar (net als twee edities geleden) de dj’s bij Jazz Ontspoort met haar lippen ondersteunt.

Het is alweer de vijfde keer dat dj’s Aemilius, Smallfish, Stitch & Sew en Papa ontsporen aan het einde van de spoorlijn Hoorn-Enkhuizen. Het lustrum wordt waarschijnlijk gevierd met een volle bak, want alle vijf de jaren was het Stationscafé op de zaterdagavond van het Enkhuizer jazzfestival afgeladen druk.

Herringtown Jazzband
21:30 - 01:00
Traditional Jazz

Drie cassettes en evenzoveel bracht de Enkhuizer Herringtown Jazzband sinds zijn oprichting uit. Deze historische geluidsdragers geeft de leeftijd van de band goed weer. In de 42 jaar dat deze alweer bestaat, deden de Haringstedelingen diverse jazzclubs en –festivals aan in eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland, Spanje en de Sovjet-Unie. Om nog maar eens aan te geven hoe lang deze band al in de jazzwereld meeloopt en hoe ervaren deze is.

Een jazzfestival zonder de Herringtown is geen Enkhuizer jazzfestival en we hopen deze nog lang op één van onze podia te verwelkomen.

Oriental Jazzband
21:30 - 01:00
Vintage Jazz

Met een naam die klinkt als een Chinees Afhaalrestaurantmuziek-producerend ensemble schopte, de van oorsprong Enkhuizer jazzband, het reeds tot vele internationale jazzpodia. De band kende al diverse wisselingen in de samenstelling, maar bestaat ondertussen bijna weer volledig uit Enkhuizers.

Ook in het buitenland kunnen ze deze Enkhuizer klanken waarderen, zo blijkt onder andere uit de Femø Jazz Award die zijn in 2010 wonnen voor beste band van het festival aldaar en de Sgt. Peppers Jazz Award in 2015. In april waren ze nog in New Orleans om inspiratie op te doen. We zijn benieuwd welke vijfjaarlijkse prijs hen volgend jaar te wachten staat.

Pelican Panic
21:30 - 01:00
Rhythm & Blues

Wie de discografie van pianist Emile van Pelt lees, zou kunnen denken dat hij iets met dieren heeft. Zo speelde hij in de band Wild Cats, bracht hij met de New Orleans Revival Stompers de CD Live in “De Zwaan” uit en treedt hij met Bas de Jager op onder de naam Pelican Panic.

Laatstgenoemde komen we op zaterdagavond 15 juni tegen in Irish Pub The Dubliner met hun wervelende instrumentenacrobatiek.

Second Line Jazzband
21:30 - 01:00
Traditional Jazz

De Second Line Jazzband is sinds begin jaren negentig één van de populairste (trad) jazzbands van Europa. De honkvaste bandleden, trompettist en zanger Jasper Albrektsson en trombonist en zanger Niklas Carlsson zijn zelfs leden van het eerste uur, vormen een belangrijke reden van hun succes.
Toch heeft de band dit jaar voor het eerst sinds twaalf jaar een wijziging ondergaan. Het markante ‘Shaggy-gezicht’ van banjospeler Anders Wasén is voor het eerst sinds dertig jaar niet meer terug te vinden tijdens optredens van de band.

TJ Johnson
21:30 - 01:00
Traditional Jazz/Blues

TJ Johnson is de homo universalis van de Britse jazzwereld. Deze muzikale octopus is pianist, drummer, zanger en bandleider in één persoon.

Hij zingt over verloren en gewonnen liefde, hoop en muziek van de nacht, met de toon van iemand die het allemaal heeft meegemaakt. Kom en laat je meevoeren op zijn emotionele achtbaan.