Jubileumeditie Jazz Festival Enkhuizen overtreft voorgaande edities

Tijdens de eerste drie dagen van de komende junimaand vindt dit jaar het Enkhuizer jazzfestival plaats. Een heugelijk feit, want het betreft alweer de 45ste editie wat voor de organisatie dan ook reden is geweest om uit te pakken en uit te breiden. Alles bedoeld om jou uit je dak te laten gaan.

Groter

Het aantal podia op zaterdagavond is gegroeid naar maar liefst acht kroegentochtlocaties en het aantal grote locaties is gegroeid. Waar we de afgelopen jaren de Nieuwe Doelen óf de Werf als thuisbasis kenden voor de centrale concerten, krijgen beiden deze editie een prominente plek in ons programma. En meer podia betekent meer muziek. Daarnaast is ook Family Jazz, het familie-evenement waar we het overvolle zaterdagprogramma mee aftrappen, terug van weggeweest.

Beter

Ook kwalitatief maken we dit jaar (mede dankzij onze sponsoren) een stap vooruit. Niet dat het festival de laatste jaren weinig voorstelde en alles wat van ver komt beter is, maar we zijn toch wel een beetje trots op de internationale inkleuring van ons festival dit jaar. Met ‘oude’ bekenden en verrassende nieuwkomers. Hierover lezen jullie in de komende weken meer.

Vetter 

Het festival is altijd een traktatie voor oor en oog. Maar de laatste jaren ook steeds meer voor de tong. En dan hebben we het niet alleen over bier, wijn en fris, dat gedurende het lange jazzweekend rijkelijk vloeit of de (Botman-)kroketten op de laatste dag.

Enkele jaren geleden zijn we, in samenwerking met Herberg De Compagnie begonnen met de Fat Sunday Jazz Brunch voorafgaand aan het afsluitende concert op zondag. Dit jaar wordt de innerlijke mens ook de rest van de dag goed verzorgd tijdens Swingin’ Sunday: At the Docks.

Op het terras van onze nieuwe stadsbrouwerij De Werf kan in het voorzomerse middagzonnetje, met een hapje en een lekker drankje afkomstig van de brouwerij en de aanwezige foodtrucks, genoten worden van enkele topacts uit binnen- en buitenland.

Enkhuizer 

Daarnaast draven ook diverse vertrouwde, veelal Enkhuizer bands en artiesten op tijdens de diverse evenementen voor jong en/of oud vanaf de vrijdagavond tot en met zondagmiddag.

Ben je al enthousiast? Maak dan nu gebruik van de Very Early Birds actie en bestel extra voordelig je kaarten voor het festival (via de ticketshop op onze website). Op onze website is nu en de komende maanden ook meer informatie te vinden over bijvoorbeeld de diverse evenementen en artiesten die van 1 tot en met 3 juni optreden in de gezellige Enkhuizer binnenstad.