Nieuws

/Nieuws/

Valentijnsactie

💕VALENTIJNSACTIE💕 Maak kans op 2 tickets voor het festival! Met wie zie jij jezelf over 50 jaar nog dansend bij Jazz Festival Enkhuizen?💃🏻🕺🏼Laat het ons weten op Facebook en maak kans op 2 tickets voor de vrijdag- of zaterdagavond van het festival. Zaterdag 16 februari maken we de winnaar bekend!

Valentijnsactie2019-02-14T13:41:38+02:00

Klaar voor de start? Actie!

Klaar voor de start? Actie! Achter de schermen zijn we ons druk aan het voorbereiden op de 46ste editie van het jazzfestival🎷 Binnenkort laten we je meer weten over de line-up en deze week starten we met de verkoop. Maar niet voordat we aftrappen met een leuke actie voor alle jazz-liefhebbende tortelduifjes! 💕 Heb jij al een idee wat het kan zijn? Houd vooral morgen onze Facebook-pagina goed in de gaten!

Klaar voor de start? Actie!2019-02-13T23:54:46+02:00

Fat Sunday Jazz Brunch in zomerse sferen

Fat Sunday Jazz Brunch in zomerse sferen Van twee dagen vol met topjazz, dansen en drank wordt je hongerig. Voor een derde kun je een goede bodem gebruiken. Wat is er dan beter om de grote finale van het Enkhuizer Jazz Festival, het 45ste jubileum, vooraf te laten gaan met de Fat Sunday Jazz Brunch. Ook deze editie worden de eters, net als de laatste jaren, in Herberg de Compagnie getrakteerd op een heerlijke lunch. Dit jaar geen Trad Jazz maar eens iets heel anders, Django at the Beach zorgt voor zomerse sferen met hun tango en choro.

Fat Sunday Jazz Brunch in zomerse sferen2019-02-13T17:58:55+02:00

Saxofonist van Typhoon op Jazz Festival Enkhuizen tijdens Junior Jazz

Saxofonist van Typhoon op Jazz Festival Enkhuizen tijdens Junior Jazz Kom jij op zaterdag 2 juni gezellig mee swingen in de Drommedaris? Dit nieuwe evenement is voor kinderen vanaf 4 jaar en alle kinderen zullen actief betrokken worden. Onder leiding van Coen Witteveen, saxofonist van o.a. Typhoon, DI-RECT, New Cool Collective en Kenny B, belooft het een super Jazzy voorstelling te worden. Kosten €2,50 per kind (inclusief 1 volwassen begeleider) Voor meer informatie over de Junior Jazz, klik hier! Tickets via onze ticketshop!

Saxofonist van Typhoon op Jazz Festival Enkhuizen tijdens Junior Jazz2019-02-13T17:58:56+02:00

Zeer afwisselend programma voor Saturday City Jazz

Zeer afwisselend programma voor Saturday City Jazz Zaterdag 2 juni is het jazzmuziek wat er door de straten van de historische binnenstad van Enkhuizen klinkt. Met maar liefst 4 podia en daarnaast nog eens 4 streetparadebands wordt het een groot gezellig feest in Enkhuizen. RIS Rubber Podium (Dijk): KSM Enkhuizen (Big Band) Mississippi Riders (Rhythm & Boogie) River Zydeco Band (Zydeco) F. Schuurman Timmerwerken Podium (Sint Jansplein, Enkhuizer Podium): Lollapalooza (Trad) Oriental Jazz Band (Vintage Jazz) Herringtown jazzband (Trad) Podium de Bocht: Blues Garden (Blues) Podium Weeshuisplein: Tijn Trommelen (Hot club de France) Streetparade: May Day Jazzband Dr. Brass Rue D'Anvers 5th Avenue Streetparaders Jullie komen toch ook? Saturday City Jazz wordt mede mogelijk gemaakt door: MABO-lifting Nederland Primera Enkhuizen

Zeer afwisselend programma voor Saturday City Jazz2019-02-13T17:59:00+02:00

The Second Line Jazz Band kijkt uit naar het 45e Jazz Festival Enkhuizen.

The Second Line Jazz Band kijkt uit naar het 45e Jazz Festival Enkhuizen Heb je al kaartjes voor ons jubileumfeest Swingin' Sunday: At the Docks met The Second Line Jazzband, Baby Jools And The Jazzaholics, Revivalists en de Festival Band? Kaarten zijn nog verkrijgbaar in onze ticketshop!

The Second Line Jazz Band kijkt uit naar het 45e Jazz Festival Enkhuizen.2019-02-13T17:59:01+02:00

Denise Gordon start zondag bij Gospel & Glory Celebration

Gospel & Glory Celebration De functie waarvoor de Westerkerk oorspronkelijk bestemd was, heeft het door de ontkerkelijking nog zelden. Maar op zondagochtend 3 juni is de Sint Gommaruskerk, zoals deze officieel heet, weer even een plaats van bezinning en kerkelijk gezang. Niet Gregoriaans maar Nevisiaans. Als kind van Caraïbische ouders weet de Britse Denise Gordon haar latin roots perfect te verwerken in haar gospelsongs. Met de goddelijke Gordon is de Westerkerk een uitstekende plek om bij te komen en op te starten op de laatste dag van het Enkhuizer jazzweekend. Klik hier voor meer informatie over de Gospel & Glory Celebration.

Denise Gordon start zondag bij Gospel & Glory Celebration2019-02-13T17:59:03+02:00

Electronic Jazz in Stationscafe Enkhuizen

Electronic Jazz in Stationscafe Enkhuizen De afgelopen jaren is het een grote hit. De strakke beats van een aantal lokale dj's gemixt met de sound van een saxofonist. En dat op het terras met één van de mooiste uitzichten van Enkhuizen. Na Kirsten Wessing kozen we dit jaar weer voor een mannelijke saxofonist. Deze editie zal Timo Jilesen de ventielen bedienen naast de mannen met vinyl. Kaartjes voor de Kroegentocht op zaterdag 2 juni zijn te krijgen via onze ticketshop!

Electronic Jazz in Stationscafe Enkhuizen2019-02-13T17:59:04+02:00

Freetime terug naar waar het ooit begon

Freetime terug naar waar het ooit begon Zaterdag 2 juni zal de Freetime Old Dixie Jassband teruggaan naar waar de band ooit is begonnen, de Bokkenbar of Café Bijna Thuis Enkhuizen zoals het tegenwoordig heet. Een aantal bandleden heeft 45 jaar geleden onder het genot van hun geliefde jazzmuziek en natuurlijk een biertje het lumineuze idee gehad om een jazzfestival in Enkhuizen te organiseren. Wie had ooit gedacht dat zij 45 jaar later met dezelfde band in dezelfde kroeg zouden optreden! Niet geheel met dezelfde bandbezetting natuurlijk. Met Harm Hillegers en Pieter de Wit heeft de band een verjonging ondergaan. Beide muzikanten halen de 45 jaar nog lang niet. Maar een ruime 15 jaar aan ervaring hebben zij toch wel! En een biertje lusten zij ook zeker wel. Zouden we over 30 jaar opnieuw in die oude kelderbar een jubileum van het festival mogen vieren? We blijven dromen natuurlijk! Deze editie ben je van harte welkom om op het jubileum te komen proosten bij café Bijna Thuis! Bieden jullie de bandleden ook een drankje aan?! Kaarten voor de Kroegentocht via onze ticketshop!

Freetime terug naar waar het ooit begon2019-02-13T17:59:09+02:00