Een grote lach en een klein traantje

Wat leek de maandag donderdagavond ver weg, maar wat is deze in een oogwenk gearriveerd. Maar wat hebben we weer een hoop beleefd en genoten.

Ook het zondagprogramma was weer top met dank aan onder anderen Tricia Boutté, die haar eerste speelminuten maakte deze dag. Wat waren zij, onze andere buitenlandse gasten Adrian, Jamie en Niklas en thuisspelers Jaap, Hans en Jaap op dreef in de Westerkerk tijdens de uitbundige en ook bezinnende momenten van de Gospel & Glory Celebration. En dat waren ze opnieuw als afsluitende act later at the Docks nadat N’Awlins Brass Band en Dom Pipkin & the Iko’s het publiek al had opgewarmd. De geur en kleur van lelies krijgen we voorlopig niet meer uit onze neus en kleren.

Wij zijn ondertussen de laatste restanten feestvreugde op de werf bij elkaar aan het vegen en de laatste jazzvlaggen en -banners op aan het rollen en geven ze een mooi plekje om volgend jaar voor 2, 3 en 4 juni weer op te kunnen hangen en uit te strooien over de stad. Dat doen we met een grote lach en een klein traantje en onder het genot van vele anekdotes die ook dit weekend weer zijn ontstaan.

Publiek, artiesten, sponsoren,  en mede-medewerkers van het festival; iedereen bedankt voor jullie gelukzalige blikken en mooie woorden van dank dit weekend en alle inspanningen om het jazzfestival 2022 te maken tot wat het geworden is: Een groot succes! Jullie hebben deze editie weer tot een memorabele gemaakt en energie gegeven om de volgende weer minstens zo gedenkwaardig te maken.

Heb een mooi jaar en we zien elkaar weer terug in het eerste weekend van juni 2023.