Moeilijk te evenaren

Hoe gaan we dit evenaren, laat staan overtreffen? Het is de vraag die ons het komende jaar hoofdbrekens gaat kosten. Ook Saturday City Jazz en de Kroegentocht waren gister een succes.

Tussen alle jazzdeuntjes door waar we vanochtend neuriënd mee wakker werden, klinkt daarom dan ook ineens gek genoeg ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ van John de Bever. We hebben gister alleen maar vrolijke gezichten gezien. Bij de kinderen die, tussen allerlei activiteiten door, hun stempelkaart aan het volmaken waren op de Family Fun Boulevard. Bij het massaal toegestroomde publiek op onze vijf locaties (ok, dit was misschien nog meer de verdienste van het aangenaam zonnige weer, maar we trekken deze eer graag naar onszelf toe) en bij de artiesten. En dus ook bij onze vele vrijwilligers.

Niet alleen de jongeren, maar ook de ouderen genoten in de Nutszaal bij de Ramblers Show van de Stalen Band. Met zo’n grote band in zo’n klein zaaltje was het alleen wel even zorgen dat gehoorapparaatjes uit waren. Het was wel ongeveer de enige locatie waar je niet je buik in hoefde te houden en je lopend als een krab door het publiek moest wringen om je dorst te lessen bij een van de barretjes. Onze nieuwe locatie Tussen Twee Havens bleek ook een schot in de roos met het talud van het dijkje als tribune en het prachtige decor van boten.

En toen moest het nog avond worden. Ook hier was het bij elke band raak, maar zonder de anderen tekort te doen willen we nog wel even het optreden van onze Festival Band eruit lichten. Wat een toptreden was dat! De mensen van De Werf zijn vandaag in allerijl de kieren en gaten aan het dichten in hun pand die ontstaan zijn toen deze gister uit zijn voegen barstte tijdens het optreden van Adrian, Jamie, Niklas, Hans, Jaap en Jaap. Wat zweepten zij het publiek op en vice versa.

De eerste aspirientjes zitten er alweer in, de bomvolle kerk is net leeggestroomd en we maken ons op voor nog één dag vol topjazz. Als je snel bent kun je misschien nog kaarten krijgen aan de poort (als je ze nog niet hebt), maar garanties dat ze dan nog niet uitverkocht zijn kunnen we niet geven. Zeker niet na zo’n dag als gister.