The longest day

Met stramme spieren en een lichte heesje vangen we dag twee van het festival aan. We kunnen de eerste editie van de Jazz & Swing Night wel een succes noemen. De vrijdagavond was stijf uitverkocht. Met plezier horen we de enthousiaste reacties hierover aan.

Fried Seven maakte een prachtig debuut op het festival tegen een decor van een ondergaande zon met aan de ene kant de haven en de andere het einde van het spoor. Wat is het toch een prachtige locatie. Een bezoekje waard vanavond tijdens Jazz Ontspoort met onze dj’s en saxofonista Sanne Landvreugd.

Toen we een paar meters verderop gehobbeld waren troffen we de warmgedraaide Funky Butt aan in Brouwerij De Werf. Het was al lekker vol toen we kwamen maar het terras stroomde leeg richting de zaal toen zij plaats maakten voor King Pleasure & the Biscuit Boys. Helaas kenden zij wat problemen met het geluid tijdens de eerste set, maar nadat dit in de pauze was recht gezet ging het dak eraf in de volgende.

Het is nu tijd voor wat bakjes koffie voor we het jazzgeweld van vandaag te lijf kunnen gaan. De mannen van de Freetime zijn er al vroeg bij. Om elf uur zijn zij al liefhebber aan het opwarmen bij Café Bleiswijk voordat zij hun boeltje pakken richting de haven. De stappentellers maken vanmiddag overuren tijdens het pendelen tussen vijf locaties: Het Weeshuisplein, de Melkmarkt, Dijk, Bocht en Tussen Twee Havens. Oh ja en Koning Olivier vermaakt ondertussen ook nog de jongsten onder ons in de Westerstraat. En de Stalen Band de oudsten in de Nutszaal.

En dan moeten we ook nog wat brandstof bewaren voor vanavond in onze acht kroegen (De Werf, Drombar, Het Station, De Compagnie, Van Bleiswijk, De Dubliner, De Enckhuyser en Café Bok). Gister opperde iemand het idee om in eerstgenoemde bier met aspirine te gaan brouwen. Dat klinkt nu toch best als een goed idee.