Friends of the Festival

 • Donderdag 8 juni

  Friends of the Festival

  Nog voor het festival officieel begonnen is, beginnen we al met een hoogtepunt.Vooral diegenen die hem vorig jaar tijdens zijn energieke optreden op zondag al mochten meemaken, zullen met een licht versneld hartritme uitzien naar het Friends of the Festival concert. Niemand minder dan Mr. BoogieWoogie (oftewel Eric-Jan Overbeek, zoals hij zonder deukhoed, jaren ’20-maatpak en Oxford veterschoenen in het dagelijkse leven wordt genoemd) komt wederom naar Enkhuizen. 

  Deze keer om een spetterende valse start te maken in Café Bok.

 • Locatie
  Café Bok (Het Wapen van Urk)

  tijd
  21:00-0:30

  entree
  Alleen voor Friends of the Festival.

Mr. BoogieWoogie

Boogie-woogie

Toegegeven, we waren even bang dat we onze topact hadden vastgelegd voor een optreden buiten ons officiële programma. Maar toen bedachten we ons dat we voor de rest ook een topprogramma hebben dit jaar. Daarom kunnen we ons een (knallende) valse start permitteren met Mr. BoogieWoogie en zijn trio tijdens het Friends of the Festival concert op donderdagavond. 

Vorig jaar bracht hij het publiek in extase tijdens de Swingin’ Sunday met een grotere begeleidingsband, maar toen al bleek dat hij met zijn energieke pianospel alleen (en al zwetend) het publiek om kon toveren tot een hossende menigte. Hij werd niet voor niets in 2005 uitgeroepen tot beste Europese Blues Pianist van het jaar.