Enkhuyzer Jazznight

Kwalitatief hoogwaardige Trad Jazz gevolgd door een Enkhuizer toetje

De vrijdagavond heet tegenwoordig Enkhuyzer Jazz Night. Een begrip dat ruim geïnterpreteerd mag worden wanneer de aanwezige artiesten uit zeven verschillende landen komen. De vrijdagavond is mede hierdoor, de avond met het hoogste gehalte, kwalitatief hoogstaande Trad Jazz.

Het toetje bestaat wel uit een Enkhuizer lekkernij met een optreden van de Oriental Jazzband in de knusse foyer.

Festivalband

De Festivalband 2019 bestaat uit:
Frederik van den Berghe (BEL)
Dave Blenkhorn (AUS)
Ole ‘Fessor’ Lindgreen (DEN)
Jean van Lint (BEL)
Jean-Baptiste Franc (FRA)
Chris Tanner (AUS)
Coos Zwagerman (NL)
Voor meer informatie over de 2019 Festivalband, klik hier.

Adrian Cox Quartet (GB, traditional jazz)

Je gaat geen jazzartiest tegenkomen die meer rock ’n roll uitstraalt dan Adrian Cox. De laatste jaren is hij dan wel in wat rustiger vaarwater terechtgekomen, maar gelukkig is dit niet ten koste gegaan van zijn muziekkwaliteiten. Wie Adrian op zijn klarinet aan het werk ziet, verbaast zich erover dat er geen rook uit zijn instrument opstijgt.

Vorig jaar eindigde de artiest, die onder anderen podia optrad met Wynton Marsalis, The Jazz at Lincoln Center Orchestra en Maceo Parker, nog op het één na hoogste schavot bij de Britse Jazz Awards op het onderdeel klarinet.

Samen met de drie muzikanten (pianist Joe Webb, bassist Simon Read en drummer Gethin Jones) die zijn viertal completteren, brengt hij op vrijdagavond muziek van de legendarische Edmond Hall uit New Orleans tot leven.

Info: https://www.adriancoxmusic.net

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Second Line Jazzband (ZWE, traditional jazz)

De Second Line Jazzband is sinds begin jaren negentig één van de populairste (trad) jazzbands van Europa. De honkvaste bandleden, trompettist en zanger Jasper Albrektsson en trombonist en zanger Niklas Carlsson zijn zelfs leden van het eerste uur, vormen een belangrijke reden van hun succes.

Toch heeft de band dit jaar voor het eerst sinds twaalf jaar een wijziging ondergaan. Het markante ‘Shaggy-gezicht’ van banjospeler Anders Wasén is voor het eerst sinds dertig jaar niet meer terug te vinden tijdens optredens van de band. 

Het scheiden van wegen opent deuren voor een nieuwe snarenmagiër. Wie dit is geworden maken we later bekend.

Info: www.secondlinejazzband.com

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Oriental Jazzband (NL, traditional jazz)

Met een naam die klinkt als een Chinees Afhaalrestaurantmuziek-producerend ensemble schopte de van oorsprong Enkhuizer jazzband, het reeds tot vele internationale jazzpodia. De band kende al diverse wisselingen in de samenstelling, maar bestaat ondertussen bijna weer volledig uit Enkhuizers.

Ook in het buitenland kunnen ze deze Enkhuizer klanken waarderen, zo blijkt onder andere uit de Femø Jazz Award die zijn in 2010 wonnen voor beste band van het festival aldaar en de Sgt. Peppers Jazz Award in 2015. We zijn benieuwd welk vijfjaarlijkse prijs hen volgend jaar te wachten staat.

Info: www.orientaljazzband.nl/

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer