Gospel & Glory Celebration

Er is in Enkhuizen in ieder geval één dag in het jaar die de leegloop van kerken doet vergeten. Aan het begin van de afsluitende zondag van het festival, tijdens de Gospel & Glory Celebration, is er steevast geen lege kerkbank meer te vinden. Of eigenlijk wel, aangezien iedereen staat te dansen.

Vergeet het Gregoriaanse gezang en de kater(s) van twee dagen jazzfestival, zet die wekker, ga tijdig op pad voor een mooi plekje en geniet van anderhalf uur aan inspirerende gospelsongs van Tricia Boutté en haar internationale begeleidingsband.  

Festival Band

De Festivalband 2019 bestaat uit:
Frederik van den Berghe (BEL)
Dave Blenkhorn (AUS)
Ole ‘Fessor’ Lindgreen (DEN)
Jean van Lint (BEL)
Jean-Baptiste Franc (FRA)
Chris Tanner (AUS)
Coos Zwagerman (NL)
Voor meer informatie over de 2019 Festivalband, klik hier.

Tricia Boutté (VS, gospel)

Wie de naam Boutté niet kent, kan zich moeilijk een echte jazzkenner noemen. John en zijn zus Lillian Boutté zijn al decennia lang bekende namen aan het jazzfirmament. De leek zal het werk van eerstgenoemde kennen, als zij weleens een aflevering van de HBO-serie Treme hebben gezien. De titelsong is namelijk van zijn hand en bracht in enkele afleveringen zijn nummers ten gehore.

Zijn zus Lillian was één van de hoofdrolspeelsters in de documentaire The Sound after the Storm (over de rol van jazzmuziek in New Orleans na orkaan Katrina) en toerde onder anderen met The Pointer Sisters, Chris Barber en Pee Wee Ellis.

Door haar verslechterde gezondheid zullen we laatstgenoemde helaas niet meer op de Enkhuizer podia zien optreden (wat zij tijdens het veertigjarige jubileum van ons festival als laatst deed). Maar met haar nichtje Tricia Boutté vonden we een meer dan capabele opvolgster.