Festival Band 2022

Wat heeft drie moedertalen maar spreekt de taal van de muziek het best? Onze Festivalband van 2022. We stellen onze mix van lokale en internationale toppers aan u voor:

De Festival Band treedt op op deze momenten:

Tricia Boutté (VS)

Sista Teedy zoals haar bijnaam luidt, leerde eerst zingen voordat ze kon praten. Dat is ook niet zo gek als nichtje bent van vermaarde jazzmuzikanten als John en Lillian Boutté. Maar met het noemen van hun namen doen we Tricia echt tekort. Op haar erelijst prijken optredens met Aretha Franklin, Dr. John, Fats Domino en Allen Toussaint en haar prijzenkast wordt onder andere gesierd met Big Easy Awards voor de Beste Vrouwelijke Entertainer. Probeer nu nog maar eens thuis te blijven op zondag.

(info: www.triciaboutte.com)

Adrian Cox (AUS)

Dankzij zijn vele optredens is Adrian een wereldburger geworden. Zo heeft de award-winnende saxofonist/klarinetspeler alleen dit jaar al optredens gepland staan in Spanje, Israel, Zwitserland, Bulgarije, Denemarken en Zweden op en een tour door Zuid-Amerika. Desondanks is Enkhuizen een tweede thuis voor de Brit die ieder tweede weekend in juni rood omcirkeld in zijn agenda heeft staan. Om de paar jaar is een optreden voor hem een vaste prik.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Jamie Brownfield (GB)

Trompettist Jamie Brownfield is dit jaar onze posterboy. Maar hij kan ook een aardig moppie trompetteren getuige zijn ‘Rising Star’ award bij de British Jazz Awards van 2012. Hij trad op tijdens de bruiloft van de prinses van Jordanië, in de Leeds First Direct en de Birmingham Arena’s, op bijna elf kilometer hoogte samen met Nicole Scherzinger tijdens de eerste directe vlucht van British Airways tussen Heathrow en New Orleans, voor 25.000 mensen tijdens de afterparty van de Formule 1 Grand Prix van Silverstone, de Britse tv-serie Shameless.

(info: http://jamiebrownfield.com/)

Niklas Carlsson (ZWE)

De beroemde Second Line Jazzband is er dit jaar niet bij op ons festival, maar wel een belangrijk deel ervan. Voor onze Festival Band lenen we één van de oprichters van de Zweedse band, namelijk trombonist Niklas Carlsson. In zijn thuisland won hij meerdere jazzprijzen en was hij organisator van het Gothenburg Jazz Festival.

Hans Mantel (NL)

Één van de tempomakers in de achterhoede is de Enkhuizer banjoist Hans Mantel. Hij speelt/speelde bij diverse bands die tot de verbeelding spreken bij veel bezoekers van ons en andere jazzfestivals. In The Hot Revival Stompers, The Revivalists, de Jazzuits en The Big Easy Rascals werkt(e) hij samen met onder anderen Jonny Boston, Coos Zwagerman en de Enkhuizer jazzfamilie de Wit.

Jaap de Wit Sr. (NL)

Jaap de Wit senior kennen we al lang van de Freetime Old Dixie Jassband die vanaf de oprichting in 1971 vele podia beklom in binnen- en buitenland. Hoewel hij de oudste van het stel is beschikt hij over de beste longen en conditie. Zijn Sousafoonsolo’s zijn vermaard, maar ook zijn energieke optredens met de bas, het instrument dat hij ook nu ter hand zal nemen, zijn qua inspanning niet te evenaren door de rest van zijn tijdelijke bandgenoten.

Jaap de Wit Jr. (NL)

De immer goedgemutste Jaap de Wit junior is het tweede bandlid uit dezelfde familie en zoon van de eerdergenoemde. Speelt/speelde veelal in dezelfde bands als de eerdergenoemde Hans Mantel, kan goed overweg met meerdere blaasinstrumenten maar is minstens zo handig met diverse trommels voor zijn neus. Als drummer maakt hij het ritmische trio op de tweede rij compleet, waarmee de band verzekerd is van de ‘alle-remmen-los-jazz’ zoals we die graag zien op ons festival.