Jazz & Swing Night

Op vrijdagavond kiest de festivalorganisatie voor stoel en dans op twee verschillende locaties.

Het Stationscafé herbergt het Jazz Night-gedeelte. Hier luister je rustig naar muziek uit de jaren twintig komt het internationale, aan de conservatorium geschoolde Fried Seven, met een gemiddelde leeftijd van amper twintig.

Aan de andere kant van het water is het rumoeriger bij het Swing Night-gedeelte van de avond in De Werf. Er is meer leven in de brouwerij en ga er vanuit dat de dansvloer de hele avond bezet zal zijn.

En worden je benen onrustig in het Stationscafé of kunnen ze juist wel wat rust gebruiken in de Werf kunnen de jazzers swingen of de swingers jazzen met dezelfde kaart aan de overkant van het water.

Jazz & Swing Night

Wanneer?
Vrijdag 10 juni
20:30 – 1:00

Waar?
Stationscafé Enkhuizen & Brouwerij De Werf

Prijs?
€17,50

Fried Seven (ITA/NL/SPA, Classic Jazz) 

De Fried Seven is een melting pot van zeven jonge jazzmuzikanten uit Spanje, Italië en Nederland. Zij vonden elkaar op het Amsterdamse conservatorium in hun interesse voor de vroegste jazzmuziek.

De verpersoonlijkingen van de Jazz & Swing Night vormen aan het einde van de spoorlijn naar Enkhuizen het begin van het Enkhuizer jazzfestival 2022.

Info: Facebook Fried Seven

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Funky Butt (NL, New Orleans Rhythm and Blues) 

Brouwerij De Werf is een uur lang de Funky Butt Hall voordat het wordt omgetoverd tot het kasteel van King Pleasure en zijn Biscuit Boys. Het is hun taak om de overgang naar de volledige partymodus van de Britse publiekstrekkers zo klein mogelijk te maken.

Maar de naam van de Enkhuizer formatie, aangevuld met de (inter)nationaal vermaarde Emile van Pelt doet zijn naam eer aan. Deze is vernoemd naar de jazzclub Kinney’s Hall waar de grondlegger van de Jazz, Buddy Bolden, begin 1900 optrad en de ‘Funky Butt’-dans ontstaan is.

King Pleasure & the Biscuit Boys (GB, Dance-hall Rhythm and Blues) 

Tussen de vijftig tv-optredens die King Pleasure en zijn Biscuit Boys in hun bestaan verzorgden, zaten vijf afleveringen van de Teletubbies. Beter kunnen we de bizarre en maffe King met zijn Bourbon voice en zijn Boys niet verwoorden.

Er is waarschijnlijk geen band met meer talent, focus en een betere samenwerking dan deze Britse formatie. Het combo is kogelvrij, geeft een opvrolijkgarantie en swingt je zo halverwege de volgende week in. Dat laatste moet je niet te serieus nemen. Ze laten je om rond de klok zwetend en joelend om ‘‘more’’ achter terwijl het weekend amper begonnen is.

Info: kingpleasure.co.uk

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer