Senior Jazz

Senior Jazz zal deze editie plaatsvinden in de bijzondere Nutszaal. Een negentiende eeuws bouwwerk die bekend staat om zijn uitzonderlijk goede akoestiek. Deze is voortgekomen uit de activiteiten van de in 1784 opgerichte Maatschappij tot Nut van het Algemeen. Deze vereniging van welgestelde lieden had tot doel het gewone volk in aanraking te brengen met algemene ontwikkeling en kennis te laten maken met kunst en cultuur.

De cultuur die hier vandaag ten gehore gebracht wordt is bij vele (ouderen) al bekend. Het is deze dag het onderkomen van ‘The Ramblers Radio Show’, die vanaf de jaren dertig tot halverwege de jaren zestig wekelijks te horen was bij de VARA.

Dansorkest De Stalen Band (NL, Classic Jazz)

De naam van deze band is afkomstig van de personeelsvereniging ‘De Stalen Band’, van het in Leiden gevestigde metaalconstructiebedrijf HCW, die in 1941 werd opgericht. Deze onderhield de ‘stalen’ band tussen de personeelsleden, onder andere door het formeren van een orkest met eigen werknemers. Het bedrijf HCW is deel gaan uitmaken van een groter internationaal geheel, maar het orkest zorgt nog steeds voor de opluistering van evenementen waar muzikale nostalgie op het programma staat.

Het orkest speelt dansmuziek uit de dagen van de oprichting, zoals die van Glenn Miller, Duke Ellington, George Gershwin, Count Basie en het fameuze Nederlandse orkest The Ramblers.

In de Nutszaal brengt het orkest met samensteller en presentator Wim Zweekhorst The Ramblers Radio Show ten gehore, naar het voorbeeld van de radio-uitzendingen die The Ramblers ruim dertig jaar lang iedere week uitzonden. Dit gaat gepaard met hun gebruikelijke bigbandmuziek, aanstekelijke dansmuziek en Nederlandse meezingliedjes (zoals ‘Wie is Loesje?’)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Senior Jazz

Wanneer?
Zaterdag 11 juni
15:00 – 16:30 uur
(zaal open 14:00 uur)

Waar?
Nutszaal, Patershof 4, Enkhuizen

Prijs?
€5,00
dit is inclusief 2 kopjes koffie/thee en een lekkere koek.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur.