Swingin’ Sunday: Jazz at the Docks

Na twee geslaagde versies durven we wel te beweren dat Swingin’ Sunday: Jazz at the Docks een must attend van de festivalzomer is. Dansen bij het hoofdpodium waar de artiesten over de honderden hoofden en haven van Enkhuizen uitkijken, loungen op een bankje of op het gras genieten van een uitgebreid hapje en/of drankje; deze middag is van alle gemakken en geneugten voorzien.

Klinkt dat als muziek in de oren of niet?

Swingin’ Sunday: Jazz at the Docks

Wanneer?
Zondag 12 juni
14:00-19:00
Terrein open 13:30

Waar?
Brouwerij De Werf

Prijs?
€17,50

N’Awlins Brass Band (NL, New Orleans Brass)

Wie N’Awlins zegt hoort acteur Luca Black in NCIS de naam van New Orleans uitspreken. De locals daar zullen trouwens zeggen dat het New Awlins moet zijn.

Het is in ieder geval niet zo gek dat deze band New Orleans Jazz ten gehore brengt, met een mix van Caraïbische en Funky rhythms. Rauw, onbeschaafd maar eerlijk.

Info: www.nawlinsbrassband.com

Dom Pipkin & The Iko’s (GB, Rhythm-and-Blues)

‘Piano from London, Soul from New Orleans’. Voeg daar People from Enkhuizen aan toe en je hebt de ingrediënten voor een topfeestje. Het magazine Blues in Britain omschreef de muziek van Dom als ‘’One of the worlds greatest exponents of New Orleans piano’’.

Ook hij kan tevreden terugkijken op een lange lijst met prachtige optredens in New Orleans (op het Jazz and Heritage Festival, de New Orleans “Piano Night” evenals de legendes Allen Toussaint, Lilian Boutte, Jon Cleary, Ellis Marsalis en Marcia Ball).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Eva Sur Seine (NL, Gypsy Jazz)

Haal een drankje, zoek een lekker hangplekje, maak het je gemakkelijk en droom lekker weg, kijkend over de haven terwijl je luistert naar de heerlijke muziek van Eva Sur Seine. Daar leent de muziek van het Thomas Baggerman Trio met zangeres Eva Scholten zich uitstekend voor.

De verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze Gypsy Jazz van de heren resulteert in een unieke sound die te vergelijken valt met het Rosenberg Trio en Ella Fitzgerald. Al meermaals maakten zij de (beleving van de) loungehoek mogelijk at the Docks.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Festival Band
(GB/NL/ZWE)

De Festival Band 2022 bestaat uit:

  • Hans Mantel (NL)
  • Jaap de Wit Sr. (NL)
  • Jaap de Wit Jr. (NL)
  • Adrian Cox (GB)
  • Jamie Brownfield (GB)
  • Niklas Carlsson (ZWE)

Klik hier voor meer informatie over de Festival Band!

Tricia Boutté (VS, Gospel)

Sista Teedy zoals haar bijnaam luidt, leerde eerst zingen voordat ze kon praten. Dat is ook niet zo gek als nichtje bent van vermaarde jazzmuzikanten als John en Lillian Boutté. Maar met het noemen van hun namen doen we Tricia echt tekort.

Op haar erelijst prijken optredens met Aretha Franklin, Dr. John, Fats Domino en Allen Toussaint en haar prijzenkast wordt onder andere gesierd met Big Easy Awards voor de Beste Vrouwelijke Entertainer. Probeer nu nog maar eens thuis te blijven op zondag.

(info: triciaboutte.com)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer