Festival Band

All-stars. Overal.

Ga naar de leden

We hoeven de Festival Band van dit jaar eigenlijk niet aan u voor te stellen, want wegens groot succes (denk alleen al aan hun slotoptreden van de Kroegentocht), hebben we de kern van vorig jaar nog maar eens bij elkaar geroepen. Met wat subtiele wijzigingen, waarmee de band er niet minder op geworden is.

Festival Band 2024

Adrian Cox

GB🇬🇧

Ons Britse kind aan huis. Gaf vorig jaar tijdens SwinginSunday: Jazz at the Docks zijn ‘jawoord’ voor een blijvende samenwerking met ons festival de komende jaren. We kunnen niet trotser zijn.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Matteo Paggi

ITA 🇮🇹

Ook bekend als onderdeel van de geweldige Fried Seven die elders in ons programma staan geprogrammeerd. Hij heeft zijn muzikale reis van klassieke tot moderne muziek verkend. Van zijn klassieke training als orkestrale trombonist tot zijn meeslepende optredens in de jazzwereld; Matteo is een ware virtuoos.  Met zijn unieke benadering van muziek, gebaseerd op voortdurende studie en onderzoek, heeft hij een rijk muzikaal repertoire opgebouwd.

Jamie Brownfield

GB🇬🇧

Jamie is dit jaar terug van weggeweest. Waar twee edities geleden zijn foto nog prominent te bewonderen was op een megagroot doek bij De Werf hebben we dit jaar gekozen voor een ander uithangbord. Desalniettemin een zeer welkome toevoeging aan een geweldige schare muzikanten die zich dit jaar de Festival Band mag noemen.

Hans Mantel

NL🇳🇱

Laat je niet misleiden door zijn stoïcijnse blik en nonchalante houding; Banjoïst Hans Mantel is één van de Enkhuizer tempobeulen in de achterhoede die, zonder medelijden, de HCC-voorhoede voor hem op het podium aanspoort tot een knallend optreden. In bands als The Hot Revival Stompers, The Revivalists, de Jazzuits en The Big Easy Rascals leerde hij al omgaan met toppers als Jonny Boston, Coos Zwagerman en de Enkhuizer jazzfamilie de Wit.

Jaap de Wit Jr.

NL🇳🇱

Op de trommels wordt het ritme opgezweept door de zoon van senior; Jaap de Wit junior. Als verpersoonlijking van de Enkhuizer ‘alle-remmen-los-jazz’ had hij een belangrijk aandeel in het uit de hand lopen van hun optreden tijdens de Kroegentocht vorig jaar (in de goede zin van het woord). Aan hem, vader De Wit en Mantel de taak om het publiek uitgeput maar voldaan in de kleine uurtjes huiswaarts te laten keren.

Jaap de Wit Sr.

NL🇳🇱

Jaap de Wit senior kennen we al lang als de koperblazer van de Freetime Old Dixie Jassband met het extra paar longen. Zijn energieke sousafoonsolo’s zijn onovertroffen en legendarisch. Maar met de bas, het instrument waarmee hij de band in de achterhoede opzweept, voelt hij zich niet minder comfortabel.