Junior Jazz

Koning Olivier keert weer terug naar Enkhuizen!

Koning Olivier tovert de Westerstraat weer om tot de Family Fun Boulevard om samen met de kinderen zijn muziekvrienden te vinden, lekkernijen uit te delen en activiteiten te beleven!

Bekijk het programma

Zaterdag 1 juni 2024
13:00 – 15:30

Westerstraat,
Enkhuizen

Gratis!

Het Feestje van Koning Olivier

13:00-14:00
(zaal open 12:45)

4-10 jaar

Zuiderkerk

Koning Olivier is jarig! Kom je ook op zijn feestje dat we speciaal voor de kids organiseren? Dit onderdeel mag natuurlijk niet ontbreken, na het overweldigende succes van vorig jaar!

Samen muziek maken, zingen, dansen, klappen, lachen en meer! En dat alles op de liedjes die we kennen van Jungle Book. Met een verteller, mooie kostuums en vooral veel herkenbare muziek, gespeeld door de internationaal bekende May Day Jazzband.

De kinderen worden muzikaal meegenomen in het verhaal van het mensenkind Mowgli, opgegroeid bij de wolven en op reis door de jungle. Onderweg komen we allerlei dieren tegen en zingen we samen liedjes als “Wat je van beren leren kan” of “Skokiaan” en “de Apenkoning”. Na de show swingen we vanuit de Zuiderkerk, samen met Koning Olivier en zijn Brassband naar de Westerstraat, waar de Parade begint!

Jungle Book voorstelling

13:00-14:00

NED 🇳🇱

Met het thema Jungle Book is de kans aanwezig dat slechteriken als Kaa en Shere Khan opduiken, maar toch lijkt de hulp van de May Day Jazzband voornamelijk nodig om het feest van Koning Olivier van muziek te voorzien.

We zijn blij dat we de oude bekenden uit Bergen op Zoom dit jaar weer hebben weten te strikken vlak na hun eigen festival het weekend ervoor. De stemmen zullen in ieder geval goed gesmeerd zijn en de snaren en ventielen nog warm. We verwachten een vlammend optreden van de mannen.

Koning Oliviers Parade

14:00-15:30

4-12 jaar

Westerstraat
(gebied tussen Scapino & Hema)

Het centrum van Enkhuizen barst uit zijn voegen met muziek, entertainment en vooral heel veel kinderen! Ook dit jaar toveren we de Westerstraat weer om tot Family Fun Boulevard, zoals we de hoofdstraat van Enkhuizen voor deze gelegenheid noemen. Dit jaar zijn er verrassende nieuwe activiteiten en natuurlijk, de gratis traktatie blijft! 

Vossenjacht Niets is dit jaar wat het lijkt. Heb jij alles en iedereen kunnen vinden en de bijbehorende letter? Er lopen namelijk een aantal ‘vossen’ rond die zich misschien wat verdacht gedragen. Pak je bingokaart* erbij en zoek naar diverse muzikanten, dansers en maak plezier bij de verschillende activiteiten! Van alle letters die je hebt gevonden kan je een woord maken. 

Een volle kaart en het juiste woord levert een gratis ijsje bij ijssalon Vivaldi op! Tijdens het zoeken trakteert Koning Olivier ook op andere lekkere hapjes, is er een knutselactiviteit, kun je meedansen met Lindy Hoppers & tapdansers en nog veel meer. Kortom, leuke activiteiten voor het hele gezin. 

* Haal je bingokaart bij Meiden van De Wit (Westerstraat 60 & 39), Coffy-Huys (Westerstraat 92) of bij de Zuiderkerk aan de balie (alleen op de zaterdagmiddag).