Kroegentocht

8 locaties, overal jazz.

Bekijk het programma

Kroegentocht

De avond die rood omcirkeld in de agenda’s van velen staat; de waar het vanaf 21 uur al druk is in de kroeg(en). De Kroegentocht is de laatste jaren bezig met een (hot) revival en zal ook dit jaar zo goed als zeker uitverkocht raken.

Of je nu komt voor zit- en luisterjazz, dans- en stuiterjazz of lekker dansmuziek met een sexy saxofoniste; deze avond heeft het allemaal.

DJ Jurgen and Friends

NL🇳🇱

Het Station is al sinds 2014 de best of both worlds tijdens Jazz Ontspoort op zaterdagavond. De dancemuziek van DJ Jurgen & Friends wordt begeleid door de soul-, pop-, dance- en funky klanken van Tim Bakker.

Toegegeven; de meeste trad jazzliefhebbers zullen hier met de handen voor de oren en hoofdschuddend voorbijlopen, maar de gemiddelde bezoekers neemt deze avond altijd graag een kijkje bij onze vreemde eend in de bijt. En andersom ook.

Red Hot Four +1

DEN🇩🇰

Voor het Deense Red Hot Four zullen genoeg mensen warmlopen zaterdag. Het zal echter niet vaak voorgekomen zijn dat de voertaal voor het podium een strijd wordt tussen Nederlands en Deens.  

Een gemiddelde voetbalclub tekent voor een supportersbus met veertig fans, die het viertal nareist vanuit Jutland. Met een capaciteit van 60 man zal hun optreden in de Drømbår die avond aanvoelen als een thuiswedstrijd.

 

Mama Shakers

FRA🇫🇷
ZWE🇸🇪

Na twee geweldige optredens afgelopen jaar hebben we met de Mama Shakers wederom één van onze hoofdacts van het festival dit jaar.  

‘De Jonge Wilden uit Parijs’ worden ze genoemd. Elk woord hiervan is van toepassing (met de kleine kanttekening dat frontvrouw en trompettiste Angela Strandberg als import beschouwt moet worden in de Stad van de Liefde). Maar met haar temperament heeft ze haar plekje hier meer dan verdiend. Deze temperamentvolle Zweedse formeerde in de Lichtstad met een viertal bandleden de Mama Shakers en voorzag hierin muziek van de Roaring Twenties van een jeugdig elan.  

Op zondag is er meer beweegruimte voor de Shakers. Daar laten zij het water in de Oude Haven klotsen door de schuddende steigers rondom Brouwerij De Werf, waar zij dit jaar een hele set op ons hoofdpodium invullen. 

Festival Band

De Festival Band van 2024 bestaat uit:

  • Adrian Cox (GB🇬🇧)
  • Matteo Paggi (ITA🇮🇹)
  • Jamie Brownfield (GB🇬🇧)
  • Hans Mantel (NL🇳🇱)
  • Jaap de Wit Sr. (NL🇳🇱)
  • Jaap de Wit Jr. (NL🇳🇱)

Klik hier voor meer informatie over de Festival Band 2024.

The Mule Stompers

NL🇳🇱

The Mule Stompers zijn een energiek trio uit Nijmegen dat bestaat uit Koen Jacobs (gitaar, banjo, mondharmonica, zang), Roderik Rodermans (gitaar, zang) en Fedde Sappelli (contrabas, zang).

Hun repertoire bestaat uit populaire jazz-, country- en swing-nummers uit de jaren 20 en 30. De up-tempo en dansbare nummers worden gespeeld met een goed gevoel voor humor en een brede lach.

Kaiser Swing Quartet

Met een violist, twee gitaristen en een bassist speelt de Kaiser Swing de beste gypsy swing. Dat doet de vierkoppige formatie in de jaren 30- en 40-stijl van Django Reinhardt en Stephane Grappelli.

Pelican Panic

The Jungle Jazz Band

DUI🇩🇪

Betreed in Café Bok de betoverende wereld van The Jungle Jazz Band, een traditionele jazzformatie bestaande uit zes jonge internationale muzikanten in het bruisende Berlijn.

Hun gezamenlijke passie voor de oudste jazz uit New Orleans, geboren in de vroege 20e eeuw, brengt een explosie van authentieke klanken teweeg. The Jungle staat bekend om zijn ongeëvenaarde hot jazz en samenwerkingen met grootheden als Meschiya Lake, Russell Welch en Joseph Faison. Met zijn ruige en krachtige geluid uit het vroege jazztijdperk, biedt de band frisse interpretaties en opwindende arrangementen die iedereen aan zal spreken.