Saturday City Jazz

Een eeuwenoude stad stroomt over met jazz.

Bekijk het programma

Zaterdag 1 juni 2024
11:00-20:00

Binnenstad Enkhuizen

Gratis!

Saturday City Jazz

Ook dit jaar hopen we wederom op prachtig weer tijdens de Saturday City Jazz. Aan de programmering zal het in ieder geval niet liggen.

Het belooft een dag vol sensationele acts te worden die het publiek zullen betoveren met hun ongeëvenaarde talent. Met een diverse mix van jazzstijlen, van traditioneel tot hedendaags, is er voor ieder wat wils.

Op vijf verschillende podia staat Enkhuizen voor de 49ste keer volledig in het teken van Jazz. Naast de verschillende podia zijn er nog de streetparade bands die met hun rondreizende karavaan ook de plekken waar geen podium is met muziek zullen verblijden.

Ook dit jaar kun je ongeacht je jaren op aarde weer terecht bij het festival. Voor de enthousiaste jeugd tussen 4 en 12 keert Koning Olivier weer terug naar Enkhuizen tijdens de Junior Jazz. Ook de senioren kunnen deze editie weer hun jazzhart ophalen in de Nieuwe Doelen tijdens de Senior Jazz.

De Saturday City Jazz sluit het programma om 20:00, waarna de echte die-hards ouderwets tot in de late uurtjes de kroeg induiken tijdens de Kroegentocht. Acht locaties, acht bands en al jaren stijf uitverkocht.

Podium Dijk

Amsterdam Funk Orchestra

15:00-17:20

NL 🇳🇱

Midden in onze bruisende line-up schittert het Amsterdam Funk Orchestra, klaar om het podium op de Dijk te veroveren met hun aanstekelijke funky klanken.  

Geïnspireerd door grootheden als James Brown en Tower of Power, brengen zij een unieke mix van funk, soul en jazz die je gegarandeerd van je sokken zal blazen.  

De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door de huidige musical director van de band, Efraïm Trujillo, en altsaxofonist Matthijs Klinkert. Deze is inmiddels een gevestigde naam in de clubs en op festivals, zowel in het jazz- als het popcircuit. 

Kom en laat je verrassen door de magie van Saturday City Jazz met het Amsterdam Funk Orchestra. 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Jetse de Jong and his Buckjumpers

17:40-20:00

NL 🇳🇱

Zoals Obelix als kind in een pot met toverdrank viel, zo schijnt Jetse de Jong als klein jochie in een grote pot met New Orleans Gumbo te zijn gevallen. De begaafde pianist ontdekte zijn passie voor muziek na het horen van de muziek van Fats Domino.

Opgegroeid in een muzikaal gezin begon hij al op jonge leeftijd op te treden in lokale gelegenheden. Zijn veelzijdigheid bracht hem van het begeleiden van burleske acts tot het spelen met grote orkesten zoals het WDR Funkhausorchester.

Momenteel duikt hij dieper in de New Orleans pianotraditie voor een toekomstig boekproject, terwijl hij blijft optreden met een indrukwekkende lijst van artiesten over de hele wereld. Met een bachelordiploma in Jazz Piano van het Conservatorium van Amsterdam en optredens op internationale podia, heeft Jetse zijn stempel gedrukt op de wereldwijde muziekscene.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Melkmarkt

Fried Seven

14:00-17:00

INT 🌍

Fried Seven is iets wat je graag serveert op een feestje. Als de gezelligheid op zijn hoogst is. Fried Seven geeft ook dit jaar weer smaak aan een hoop feestjes door heel Europa.

Dat doen zij in jaren 20 en 30-stijl, met muziek van King Oliver, Jelly Roll Morton, Louis Armstrong, en Duke Ellington, maar ook eigen werk.

De winnaars van de Sgt. Pepper’s Jazz-Award 2023, die onder andere grootmacht Second Line Jazzband bij deze prijs achter zich hield, houden het Sint Jansplein warm op de zaterdagmiddag.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Domino & Co.

14:00-16:00

NL 🇳🇱

Domino & Co vertolkt de rock’n roll, R&B, blues en boogiewoogie van Fats Domino op zijn eigen manier, waarbij er voor de solisten volop ruimte is om hun kunnen te tonen. Naast vele onmiskenbare Domino-hits, komen ook nummers voorbij van Fats die door andere artiesten bekend zijn geworden zoals Blue Suede Shoes van Elvis Presley.

Tuba Swingy

16:00-17:00

NL 🇳🇱

New Orleans heeft Tuba Skinny; Enkhuizen heeft Tuba Swingy. Het mag duidelijk zijn wie de inspiratiebron is voor de Enkhuizer liefhebbers van New Orleans streetmusic.

Swing is their thing van deze negenkoppige formatie uit eigen stad.

Streetparade

Red Jackets Jazzband

14:00-17:00

NL 🇳🇱

Met de Red Jackets Jazzband halen we een echte street parade jazzband binnen met ervaring op zowel nationaal als internationaal niveau.

Waar de band uit Bergen op Zoom haar naam aan ontleent laat zich eenvoudig raden. Van verre zul je ze herkennen aan hun opvallende rode jasjes.

Met in de basis een authentieke streetparade ritmesectie met het onmisbare geluid van het wasbord en de banjo, brengt de Red Jackets Jazzband met overtuiging de muziek naar en tussen de mensen op straat. Precies waar het van origine vandaan komt en waar het hoort.

May Day Jazzband

14:00-17:00

NL 🇳🇱

We zijn blij dat we de oude bekenden uit Bergen op Zoom dit jaar weer hebben weten te strikken vlak na hun eigen festival het weekend ervoor. De stemmen zullen in ieder geval goed gesmeerd zijn en de snaren en ventielen nog warm. We verwachten een vlammend optreden van de mannen.

Podium Bocht

Kubus and The Kingpins

14:00-17:00

NL🇳🇱

Op veler verzoek verzorgt Kubus and The Kingpins weer een heerlijke Blues & Rockmiddag op onze bekende iconische “boerenkar” in de Bocht. Heerlijk in het zonnetje, met een biertje in de hand is het wel flink genieten geblazen van (en voor) deze mannen.

Qua stijl wellicht niet helemaal Jazz, maar zeker een aanrader om even een kijkje te nemen. De band bestaat uit ervaren muzikanten die allen in de loop der jaren hun sporen hebben verdiend.

Podium Weeshuisplein

Olieplatform

13:30-16:30

NL 🇳🇱

Laat je zaterdagmiddag meevoeren door de melodieën van Olieplatform op het Weeshuisplein.

Met elf jaar ervaring in gipsy jazz, brengt deze band een unieke mix van passie en virtuositeit naar het podium. Leadgitarist Timber Povee, geïnspireerd door jazzgiganten en flamenco, creëert een uniek geluid.

Samen met zijn muzikale vrienden vormt hij Olieplatform, ontstaan op straat op Koningsdag. Van de Wijnroute in Purmerend tot feesten in Hotel Sonnevanck in Wijk aan Zee; hun optredens zijn een feest voor het publiek.

Mis deze kans niet om de Hoornse formatie live te zien op het Weeshuisplein en geniet van een middag vol energie en muzikaliteit.

EAB Podium Tussen Twee Havens

Red Hot Four +1

14:00-15:00

DEN🇩🇰

Voor het Deense Red Hot Four zullen genoeg mensen warmlopen zaterdag. Het zal echter niet vaak voorgekomen zijn dat de voertaal voor het podium een strijd wordt tussen Nederlands en Deens.  

Een gemiddelde voetbalclub tekent voor een supportersbus met veertig fans, die het viertal nareist vanuit Jutland. Stadionverboden zullen hier niet uit worden gedeeld en we verwachten zelfs gemengde supportersvakken te kunnen realiseren als waar fans van zowel Red Hot Four als de Freetime samen een mooi feestje te beleven tussen de Enkhuizer havens.  

Met een capaciteit van 60 man zal hun optreden in de Drømbår die avond aanvoelen als een thuiswedstrijd.  

Freetime Old Dixie Jassband

15:00-17:00

NL🇳🇱

Na bijna een halve eeuw jazzfestival is de Freetime hiervan een onmisbaar onderdeel geworden.  

Ook dit jaar zullen ze, zoals gebruikelijk, de eerste kater van het festival verzachten met een opwarmronde op de zaterdagmiddag rond de klok van elf. Na een verdiende pauze, waarin de heren zelf de sfeer van de binnenstad kunnen opsnuiven, zetten ze hun optreden voort op het EAB Podium op locatie Tussen Twee Havens bij de afmeerplekken van de verschillende veerdiensten.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer