Fête du Jazz

Waar het spoor eindigt beginnen de Roaring Twenties

Met Fête du Jazz vonden we een naam die past bij de internationale allure en de stijlvolle uitstraling van ons nieuwe vrijdagavondevent. Als er iets op aan te merken valt, is dat de naam te weinig ‘Roaring Twenties-achtig’ klinkt, want met dit evenement brengen we je terug in de sfeer van Amerika een eeuw geleden.

Trek je wijd zittende maatkostuum of Charleston jurkje aan, zet je deukhoed op, laat je Tommy gun thuis en baan je een weg door de ‘smokerige’ ruimtes van ons monumentale stationsgebouw en geniet van de eerste editie van Fête du Jazz.

Vrijdag 5 juni 2020
20:00 – 0:30

Het Station
Stationsplein 2
1601 EN Enkhuizen
Enkhuizen

Voorverkoop €16,50
Aan de deur €21,50

Tickets

Aan de deurVoorverkoopPasse Partout
Alleen Fête du JazzAlleen Fête du JazzAlle evenementen
€21.50€16.50€42.50
(Early Bird €32.50)
 Bestel nu!Bestel nu!

Richard Frijters
& Tijn Trommelen
(NL, Crooner Swing)

Het, bij ons festival haast onafscheidelijke, duo Richard Frijters en Tijn Trommelen kent het klappen van de Enkhuizer zweep. De voorgaande jaren hebben zij (aangevuld met diverse artiesten als Hans Ingelstam en onze eigen Jaap de Wit Jr.) bij de meeste evenementen al een keer opgetreden

Het nieuwe Fête du Jazz ontbrak als vanzelfsprekend nog op hun cv, maar wordt hier vrijdagavond mee aangevuld wanneer zij het welkomstdrankje van een muzikaal smaakje voorzien.

SEp Vermeersch
(BEL, Vintage DJ)

”En uw gastheer van vanavond is, helemaal uit België, SEp Vermeersch!”

De man is de dubbele hoofdletter in zijn voornaam meer dan waard, want vanavond is hij niet alleen onze presentator maar als Retro DJ plakt hij ook nog eens de acts muzikaal aan elkaar tijdens de bandwissels. Het is knap als zijn enthousiasme je niet weet te raken deze avond.

Hommage
(NL, Swing Dance)

De mannen die de vergrijzende Enkhuizer jazzscene opschudden met dampende dansconcerten in de Drom luisteren naar de naam Hommage. Het initiatief van Jaap de Wit en Hans Mantel is succesvol, want het trekt steevast een volle zaal.

Zoot
(NL, Vintage Dance Band)

Bij de term zoot denk je al gauw aan kleurrijke maatkostuums, deukhoeden, horlogekettingen tot aan de knie en Peaky Blinders caps.

Dat deze wijd zittende stukken textiel ‘als gegoten’ zitten is een contradictie, maar dat geldt niet voor de gelijknamige band die de hoofdact vormt van Fête du Jazz. Want samen met onze geliefde gast Adrian Cox past de formatie perfect bij ons nieuwe concept voor de vrijdagavond.

Adrian Cox
(GB, Swing/trad jazz)

Wie is er beter geschikt om Zoot bij te staan dan onze vaste gast met de eeuwige flatcap? Ook dit jaar is Adrian Cox met zijn hoofddeksel dat we kennen van de hitserie Peaky Blinders, op ons jaarlijkse feestje om met zijn virtuoze klarinetmuziek. Bij de Roaring Twenties horen rokerige ruimtes. Met de rook die uit zijn klarinet opstijgt draagt Adrian zijn steentje bij.

Twee jaar geleden eindigde de artiest, die onder anderen podia optrad met Wynton Marsalis, The Jazz at Lincoln Center Orchestra en Maceo Parker, nog op het één na hoogste schavot bij de Britse Jazz Awards op het onderdeel klarinet.