Umbrella Parade & Junior Jazz

///Umbrella Parade & Junior Jazz
Umbrella Parade & Junior Jazz2018-05-13T23:22:24+00:00

Umbrella Parade

Dansende kinderen met bont versierde paraplu’s in de hand kleuren ieder jaar op zaterdagmiddag de stad! Met zelf versierde paraplu’s en onder begeleiding van een echte Street Parade band openen zij Saturday City Jazz met een feestje in de Enkhuizer straten.

Dit gezellige knutselevenement is altijd weer een van de hoogtepunten van het festival. Ook dit jaar starten we weer met knutselen voor de Umbrella Parade om 13.00 uur in de Drommedaris.

Junior Jazz

Naast de Umbrella Parade komt er dit jaar een extra Kids Jazz evenement bij! Alle Enkhuizer kinderen vanaf 4 jaar zijn op zaterdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur van harte welkom in de Enzazaal van de Drommedaris. Onder leiding van Coen Witteveen (saxofonist van o.a. Typhoon en Noel Gallagher) en Jolieke Sorber kunnen kinderen op een interactieve manier kennis maken met Jazz.

Normaal gesproken maken Jolieke en Coen samen kinderliedjes voor o.a. de Kinderboeken Week en Nationale Voorleesdagen. Na 3 toffe videoclips (Gruwelijk Gek op Griezelen, Je bent wie je was & Tijger Slaapt) werd het nu tijd voor deze muzikanten om de theaters in te gaan met deze energieke liedjes. En dat allemaal voor groot en klein! Samen met Patrick Onderweegs (Dekoor) op de drums spelen ze jazz, kaseko, hip-hop en blues.

Denk maar niet dat het een saaie boel zal worden want alle kinderen gaan meespelen, zingen en dansen! Ieder kind mag een ouder of begeleider meenemen om gezellig mee te swingen.