Saturday City Jazz

Zaterdag 10 juni Saturday City Jazz

 • Het ultieme buitenevenement

  Let goed op, want alles wat je vandaag ziet, zie je dit weekend maar één keer. Of het nu Trad Jazz is, Boogie Woogie of een mix van Dance en Jazz; alles wat ook maar iets met jazz te maken heeft is van één uur ’s middags tot één uur ’s nachts vertegenwoordigd op hooguit enkele honderden meters afstand van elkaar binnen de historische vestingwal.

  Verveel je geen moment gedurende dit etmaal op de Enkhuizer terrassen, rond de podia en in de lokale kroegen.

 • Locaties
  Podium De Dijk
  Podium St. Jansplein

  tijd
  TBA

  entree
  vrij

  button (2)

No timetable id entered.

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden

 • Podium De Dijk

  Amsterdam Funk Orchestra o.l.v. Efraim Trujillo

  Waarom een vette groove maken met vijf man als het ook met negentien man kan? Amsterdam Funk Orchestra geeft het antwoord op die vraag en laat zien dat meer beter is. Master of ceremonies Efraïm Trujillo (bekend van The Ploctones en Ob6sions) zweept het orkest op, de zeskoppige ritmesectie zorgt er voor dat stilstaan geen optie is. Er gaat gezweet worden, dat is zeker. Dit is hoe we funk maken in de 21e eeuw, dit wil je zeker niet missen!

  Efraïm Trujillo

  Hoewel ooit begonnen op de klarinet, is Efraïm al snel verliefd geworden op de saxofoon. Na het afronden van zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam in 1994 maakt hij naam met de New Cool Collective, De Ploctones en de Fra Fra Sound.
  Efraïm is vanaf de oprichting in 2014 artistiek leider van Amsterdam Funk Orchestra en arrangeert ook eigen werk speciaal voor deze band.

  Stevedore Stompers

  De Stevedore Stompers, een high-power, in your face, traditional jazzband welke de bekende klassiekers met een enorme bounce van de bühne af knalt!

  Torello’s Jive Bugs

  Deze 9-koppige band is berucht om zijn strakke jaren-veertig pakken en doordenderende shows met de beste jive, swing en rock & roll uit de jaren veertig en vijftig.

  Wil je een rustige avond met gelikte klanken en lichte conversatie?
  Jammer dan… De Bugs zijn ervaren rotten in de rock ‘n’ roll, en nemen je genadeloos mee op een ongepolijste reis vol energie!

 • Podium St. Jansplein

  Southern Pearl Jazz Band

  The Southern Pearl Jazz Band is een orkest dat bestaat uit jongelui uit de omgeving van Jazz-stad Breda, de ‘Parel van het Zuiden’.

  In leeftijd varieert de bezetting tussen de 17 en 28 jaar. Bijna alle muzikanten zijn tevens medewerker aan het beroemde ‘Breda Jazz Festival’ en velen hebben de muziek met de paplepel ingegoten gekregen, want het zijn zonen/dochters van bekende Bredase muzikanten en worden ook door hen begeleid. Het jongste lid, Pepijn Mouwen, heeft de ‘Young Talent Award’ tijdens het Breda Jazz Festival gewonnen.

  De Southern Pearl Jazz Band is gestart in 2013, toen nog onder de naam ‘Jazz Juniors’, en heeft inmiddels al een heel aantal optredens verzorgd in Breda. Maar ze zijn nu klaar om ook buiten deze stad hun traditionele Jazzmuziek te laten horen.

  Lollapalooza

  Lollapalooza is bargoens voor iets opmerkelijks of opvallends in zijn soort. Voor deze formatie uit Enkhuizen betreft dat in eerste plaats de samenstelling. De band bestaat uit leden met uiteenlopende muzikale ervaringen, die voor het merendeel in het verleden ook al hebben (samen)gespeeld in bekende formaties als Petra’s Dixie Kids/Streetparaders, the Hot Revival Stompers en the Old Fashioners.

  Dr. Brass

  Dr. Brass is een frisse, jonge en eigentijdse nieuwkomer op het gebied van brass bands! Een groep getalenteerde (jazz)musici ,afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, brengen snoeiharde Funk, subtiele Jazz, groovende New Orleans en hedendaagse Popsongs.

  Dit alles met vernieuwend arrangementen en een eigen sound.
  Een brass band met spetterende thema’s, goede solo’s, een swingende ritmesectie plus de nodige dosis entertainment en enthousiasme maakt Dr. Brass het medicijn voor een swingend feest tijdens het Jazz Festival Enkhuizen!

Donateur worden?

Alle medewerkers en bestuursleden besteden velen uren vrije tijd om het festival mogelijk te maken.  Hierdoor zijn de kaartprijzen afgelopen spectaculair gedaald. Daarnaast is er natuurlijk geld nodig voor de bands en aankleding van de locaties.

Ben jij ook zo fan? En wil je het festival extra steunen? Wordt dan Friend of the Festival met het donateurschap. Je jaarlijkse donatie komt voor 100% ten goede aan Stichting Jazz Festival Enkhuizen.
button (4)