Street Parade

///Street Parade
Street Parade2018-05-29T00:30:32+00:00

Street Parade (Saturday City Jazz)

De avontuurlijk aangelegde muziekliefhebbers kunnen de podia zaterdagmiddag links laten liggen en zich laten verrassen door de vier streetparade bands.

Rue d’Anvers weet misschien veel van de straten in Antwerpen, maar is nieuw in de Haringstad laat zich net zo verrassen door de omgeving als de bezoekers. De 5th Avenue Street Paraders spelen een thuiswedstrijd en vinden dus blindelings de pareltjes van de historische binnenstad (om daar vervolgens wat langer te blijven hangen) en de May Day Jazzband en Dr. Brass ontdekten Enkhuizen ook al tijdens eerdere optredens op het festival.

En Enkhuizen ontdekte hen, gezien de spontane second lines die achter de bands ontstonden en tot laat door de binnenstad kronkelden. Schuif dus lekker mee voor een muzikale wandeltocht door de jazzhoofdstad van Holland.

5th Avenue Street Paraders

(NL, Trad Jazz)

Enkhuizen staat bekend om zijn ‘Van dik hout zaagt met planken’-jazz. En dat doe je het beste buiten, waar je best een beetje troep mag maken en waar het bier in het warme lentezonnetje het lekkerst smaakt. 

De 5th Avenue Street Paraders zagen op zaterdagmiddag hele dikke planken in de knusse straatjes van het historische Enkhuizen, en laten het biertje in het aangename middagzonnetje nog beter smaken. 

Dr. Brass

(NL, Funk/Soul)

Deze groep muzikanten is een product van de Fontys Hogeschool. Misschien dat een enkele toeschouwer aan het zuurstof moet na een ontmoeting met deze energieke, jonge gasten, maar met geneeskunde hadden zij tijdens hun studie weinig van doen. 

Dankzij het Tilburgse conservatorium, knalt het achttal akoestische versies van popmuziek van onder meer Adele, Lady Gaga en Chaka Khan uit hun instrumenten. Hun debuutalbum heet niet voor niets Ouch! Hun optredens zijn de spierpijn de volgende dag meer dan waard.

May Day Jazzband

(NL, Street Parade)

Met twee trompettisten, trombones en saxofoons, een klarinet en een banjo, drie man met slagwerk en een sousafoon, kom je ogen en oren te kort. Veel is lekker, maar als het je echt teveel wordt, roep dan niet om een mayday. Want dat is nu net de naam waar deze band naar luistert.
De band uit Bergen op Zoom speelt Trad Jazz, maar wees niet verbaasd als plotseling vlagen van Michael Jackson of Bruce Springsteen tussen de muziek denkt te ontwaren. Het past bij het enthousiasme en de humor van de Brabanders.

Rue d’Anvers

(NL, Trad Jazz/Latin/Blues)

Met een zachte G en een harde tred, schallen zij enthousiast hun trad jazz door de Enkhuizer straten. Afgewisseld door Latin, Blues en Modern Jazz. 

Rue d’Anvers spreekt alle talen van de jazz- en verwante muziek. Niet voor niets is hun website te lezen in meer dan honderd talen. Zelfs in het Baskisch, Hebreeuws en Zoeloe is hier te lezen dat op 2 juni de Enkhuizer straten gevuld worden met de klanken van ‘Straat van Antwerpen’.